Pazartesi

14 YILDA 750 ETKİNLİK DÜZENLEDİ, 500 BİN SANATSEVERİ AĞIRLADI

Kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini İş Sanat çatısı altında toplayan İş Bankası, sadece geçen yıl 35 bin sanatsevere kapılarını açtı. Bu yıl sonuna kadar 47 etkinlik gerçekleştirmeyi öngören İş Sanat’ın hedefi yüzde 90 doluluğa ulaşmayı hedefliyor

Aylin LÖLE
Kuruluşundan bu yana kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmayı bir misyon olarak yüklenen İş Bankası, Türkiye’nin kültür ve sanat hayatını İş Sanat ile renklendiriyor. İş Bankası Genel Müdürlüğünün İstanbul’a taşınmasıyla bankanın kültür sanat alanındaki faaliyetleri İş Sanat çatısı altında toplandı. Geçtiğimiz 14 yılda İş Sanat Türkiye’nin sanat alanındaki en güçlü markalarından biri haline geldi. İş Sanat, 14 yıldır konser, çeşitli sahne sanatları ve çocuk etkinliklerini ile bugüne dek 750’ye yakın etkinlikte 500 bini aşkın sanatseveri ağırladı. Bunun ötesinde çocuk etkinlikleri ile minik sanatseverleri erken yaşta sahne sanatları ile tanıştırdıklarını belirten İş Sanat’ın Sanat Yönetmeni Filiz Ova Karaoğlu, 2011’de hayata geçirdikleri Milli Reasürans’ta Parlayan Yıldızlar serisi ile de yetenekli genç sanatçılar için İş Sanat adı altında konser verebilmelerini sağladıklarını söylüyor.
Geçtiğimiz yıl kaç etkinlik düzenlendi?
Geçtiğimiz yıl klasik müzik, caz, dünya müziği, yerli projeler, dans gösterileri, ücretsiz şiir dinletileri, çocuk etkinlikleri ve Parlayan Yıldızlar serimiz dâhil 52 etkinlik gerçekleştirdik, 35 bini aşkın izleyici ağırladık. Etkinliklerimizin yüzde 90’ı doldu. Son iki yılda doluluk oranlarımız açısından optimum sayıya ulaştık. 14. sezonumuzun sonuna kadar yaklaşık 47 etkinlik gerçekleştireceğiz, yine yüzde 90’lara ulaşan bir doluluğa ulaşmayı hedefliyoruz.
Konserlerin yanı sıra çocuk etkinlikleri ve şiir dinletileri de düzenleniyor. Toplam etkinliklerin arasında bunların ağırlığı nedir?
Çocuk etkinliklerimiz ve şiir dinletilerimizde diğer etkinliklerimize oranla denge içerisinde ilerliyoruz. Yıllar içerisinde fazlası veya azını gerçekleştirmenin doğru olmayacağını ve mevcut sayılar ile ilerlemenin talebi karşıladığını gördük. Çocuk etkinliklerimiz 7 veya 8 adet oluyor. Sezon içerisinde farklı edebiyatçılarımızın eserlerini konu edinen 5 dinleti gerçekleştiriyoruz.

Üniversite ile işbirliği yaptırestorasyon  lisans programı açıldı
Ülkemizin resim sanatı adına sahip olduğu değerli mirası korumak ve gelecek kuşaklara ulaştırmak için Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ile bir işbirliği yaptık. Üniversite bünyesinde Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu lisans programı açıldı,  ilk bilimsel Resim Bakım ve Onarım Laboratuvarı kuruldu.  Bölümde bu yıl 10 öğrenci eğitime başladı, laboratuvarda koleksiyonun bakım çalışmalarına başlandı. Bu işbirliğinin bir sonraki adımı olarak İş Bankası’nın Beyoğlu Şubesi’nin tarihi binası restore edilerek bir sanat müzesine dönüştürülecek. Sanat Müzesi’nin oluşturulmasıyla Bankanın bu alandaki  faaliyetleri de tek bir çatı altında toplanmış olacak.

Buika biletleri 2 saatte tükendi!
Bugüne kadar birçok etkinliğimizin biletleri tükendi. Ama bu sezon mesela biletleri en çabuk tükenen konserimiz Academy of St Martin in the Fields ve Joshua Bell oldu. Geçen sene ise Buika Senfonik konserinin biletleri iki saat içerisinde tükenmişti. Biletlerimizi satışa sunduğumuz gün izleyicilerimiz sabahın erken saatlerinde İş Sanat’ta kuyruk oluşturuyor biletlerini almak için. Sezon boyunca izleyecekleri konserlerin biletlerini ilk günden alan sadık bir izleyici kitlemiz var. Türk izleyicisinin yakından takip ettiği bazı sanatçılar var, Joshua Bell veya Buika gibi. Öte yandan dans gösterileri ve halk müziği konserleri de yoğun ilgi görüyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites